webtv
WEB TV VIDEO
Δευτέρα 06.11: Δείτε το δελτίο των 16:30
  • ΕΛΣΤΑΤ: Οι Ελληνες το 2016 έχασαν εισόδημα 2,7 δισ. ευρώ.
  • Bloomberg: Σε σημείο καμπής η Ελλάδα -Θετικό σήμα από τα ελληνικά ομόλογα.
  • Handelsblatt: Σπάνια θα έχει πάει στο Eurogroup τόσο χαλαρός ο Τσακαλώτος.
ΕΠΟΜΕΝΟ LIVE
Δευτέρα 06.11: Δείτε το δελτίο των 19:30
Πλήρης ενημέρωση για την "Κοινωνία των Κόκκινων Χρεών" και την οικονομική επικαιρότητα.

Νούκα Αριάδνη

Με τον νόμο 4438/2016 ενσωματώθηκε στο Εθνικό Δίκαιο η Οδηγία 2014/17/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου 2014 .

Τι σημαίνει Δικαιοσύνη; Είναι ένα ερώτημα που βρίσκεται στο νου μου, από τότε που ήμουν παιδί. Πολύ περισσότερο, όταν ήδη από την αρχή  της κρίσης, χρειάστηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου να υπερασπιστώ ανθρώπους, που ο ανεμοστρόβιλος της ύφεσης τους άρπαξε τα πάντα και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν πλειστηριασμό για το τελευταίο καταφύγιό τους. Το σπίτι που  στεγάζει την φτωχική πλέον ζωή τους.

"Σώστε τα σπίτια των Ελλήνων από τα αρπακτικά Funds!", αυτό είναι το καθαρό μήνυμα που στέλνουν ήδη 105.000 Έλληνες πολίτες στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη, μέσα από την ισχυρότερη παγκόσμια σελίδα δημοψηφισμάτων avaaz.org.

Κατά τα έτη 2006 – 2009 έλαβε χώρα αθρόα προώθηση των δανείων σε Ελβετικό φράγκο. Η χρονική περίοδος διακρινόταν για την υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ έναντι του Ελβετικού Φράγκου λόγω του διεθνούς νομισματικού κύρους του ευρώ .

Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων τον Ιανουάριο 2014 , το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών , ως προς τα τιτλοποιημένα και εκχωρηθέντα εκ μέρους του στεγαστικά δάνεια ανέφερε, ότι σε εφαρμογή του νόμου 3453/2006 και σε εφαρμογή υπουργικών αποφάσεων, πραγματοποίησε το  2006 μεταβίβαση και τιτλοποίηση απαιτήσεων από χορηγηθέντα, έως   την 1η Ιουλίου 2004, στεγαστικά δάνεια ισοδύναμης αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία Grifonas Finance No1 PLC και έδρα το Λονδίνο, που δημιουργήθηκε για το σκοπό της τιτλοποίησης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Δημόσιο προφανώς σε μία προσπάθεια αύξησης των εσόδων του ξεκίνησε τις κατασχέσεις ακινήτων των οφειλετών του. Σαφέστατα και το Δημόσιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να εισπράξει οφειλές των πολιτών, όμως δημιουργείται σφοδρός αντίλογος, όταν οι ενέργειες αυτές λαμβάνουν χώρα χωρίς κριτήρια και χωρίς καμία  κοινωνική ευαισθησία .

Με τον νόμο 4223/2013 επιβλήθηκε ο πολυσυζητημένος ΕΝΦΙΑ, ο διπλός φόρος στην ακίνητη περιουσία, που επιβαρύνει, ως κύριος, κάθε ακίνητο χωριστά και ως συμπληρωματικός, την συνολική  ακίνητη περιουσία του φορολογουμένου, που υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Ο Αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας αφήνει απροστάτευτες τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (Αμεα, οφειλέτες με μακροχρόνιες ασθένειες , νοητικά προβλήματα, καρκινοπαθείς, κ.λ.π) ακόμα κι όταν το εισόδημα τους είναι μικρότερο από τις εύλογες δαπάνες που ως γνωστόν αντιστοιχούν μόνο στα αναγκαία μέσα επιβίωσης .

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια αμείλικτη πραγματικότητα, σε μία Ελλάδα που φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε έναν απέραντο τόπο πλειστηριασμών  και διακυβεύεται ν’ αλλάξουν χέρια περιουσίες και κόποι δεκαετιών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Top