webtv
WEB TV VIDEO
Δευτέρα 06.11: Δείτε το δελτίο των 16:30
 • ΕΛΣΤΑΤ: Οι Ελληνες το 2016 έχασαν εισόδημα 2,7 δισ. ευρώ.
 • Bloomberg: Σε σημείο καμπής η Ελλάδα -Θετικό σήμα από τα ελληνικά ομόλογα.
 • Handelsblatt: Σπάνια θα έχει πάει στο Eurogroup τόσο χαλαρός ο Τσακαλώτος.
ΕΠΟΜΕΝΟ LIVE
Δευτέρα 06.11: Δείτε το δελτίο των 19:30
Πλήρης ενημέρωση για την "Κοινωνία των Κόκκινων Χρεών" και την οικονομική επικαιρότητα.

Η ώρα της αλήθειας για τα «κόκκινα» δάνεια

28 Δεκ 2016
 Πολιτική
Το σύνθημα για δεύτερη ευκαιρία και ο διαχωρισμός ανάμεσα σε «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και όσους πραγματικά έχουν ανάγκη είναι η προμετωπίδα των προτάσεων μας για το ιδιωτικό χρέος.
 • Μέγεθος Γραμματοσειράς

Στη χώρα μας  που στενάζει  από την οικονομική κρίση,  το θέμα των «κόκκινων» δανείων αλλά και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αποτελούν ζητήματα αιχμής για την «Συμφωνία Αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τόσο έχουν ανάγκη οι πολίτες. Δυστυχώς και σε αυτό τον τομέα  η κυβέρνηση κινείται σε άλλο μήκος κύματος , μακριά από τον παλμό της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας στο σύνολο

Η Ελλάδα  είναι  εγκλωβισμένη στα γρανάζια μιας κακής κυβέρνησης. Βρίσκεται  παγιδευμένη μέσα στον ιστό της «αριστερής» μιζέριας. Η ΝΔ επεξεργάζεται συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων για το τεράστιο θέμα του υπερδανεισμού των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Η πολιτική αλλαγή θα ελευθερώσει τις δυνατότητες των δημιουργικών Ελλήνων από την "αριστερή" μιζέρια

Το σύνθημα για δεύτερη ευκαιρία  και ο διαχωρισμός ανάμεσα σε «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και όσους πραγματικά έχουν ανάγκη είναι η προμετωπίδα  των προτάσεων μας  για το ιδιωτικό χρέος. Οι παρεμβάσεις αυτές δε θα  έχουν  κανένα επιπλέον δημοσιονομικό κόστος, θα απελευθερώσουν ρευστότητα για τις τράπεζες και την αγορά και θα προσφέρουν συγχρόνως αναπτυξιακή ώθηση.

Η παρέμβασή μας δε θα  έχει σκοπό να χαϊδέψει αυτιά, ούτε να μας βάλει σε μια διαδικασία πλειοδοσίας με την κυβέρνηση για το ποιος θα χαρίσει τα περισσότερα δάνεια.

Θετικό πρόσημο για όλους τους εμπλεκόμενους η φιλοσοφία της ΝΔ

Ειδικά για  τα επιχειρηματικά δάνεια στόχος της λύσης που προτείνουμε είναι να λειτουργήσει υπέρ της επιχείρησης και των εργαζομένων, αλλά όχι υπέρ των μετόχων που έχουν ευθύνες για κακοδιοίκηση.

 • Η φιλοσοφία που διατρέχει τις θέσεις μας,  είναι ότι οι λύσεις θα πρέπει να  είναι με θετικό πρόσημο για όλους τους εμπλεκομένους (Τράπεζες, Δημόσιο, οφειλέτες).
 • Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά, προτείνεται η επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη», μέσω της ενίσχυσης των ειρηνοδικείων και του διαχωρισμού των υποθέσεων σε τρεις κατηγορίες:
 1. οφειλέτες χωρίς περιουσιακά στοιχεία,
 2. οφειλέτη με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο την κύρια κατοικία,
 3. οφειλέτες με επιπλέον περιουσιακά στοιχεία πέραν της κύριας κατοικίας τους.

 • Η πρόταση εισάγει κυρώσεις και κίνητρα για τις τράπεζες, ώστε να αντιμετωπίσουν τη «βόμβα» των «κόκκινων» δανείων.
 • Προβλέπεται  η απλοποιημένη εξωδικαστική επίλυση για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ, η ταχεία δικαστική επίλυση για όλες τις επιχειρήσεις και η αναμόρφωση της πτωχευτικής διαδικασίας που θα αντιμετωπίζει αυστηρότερα τους κακοπληρωτές.

Είναι αναγκαίο  όσο  ποτέ να υπάρξει πολιτική αλλαγή,, γιατί κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει και το περιθώριο ελιγμών και κινήσεων μικραίνει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου καθημερινά  πλέον  αντιλαμβάνονται  ότι ο  πολιτικός τους  χρόνος τελειώνει. Και για αυτό, η κυβέρνηση αντί να διαπραγματεύεται για το καλό της χώρας, επιλέγει να σπείρει τον διχασμό στους πολίτες. Για πρώτη φορά στην πολιτική μας ιστορία, κυβέρνηση λοιδορεί  την αντιπολίτευση ότι φέρνει εμπόδια στη διαπραγμάτευση , φτάνοντας στο σημείο να μας κατηγορεί ότι προκαλούμε εμείς το τέταρτο μνημόνιο.

Το ψέμα και η αμετροέπειά έχουν και όρια . Δυστυχώς για την πατρίδα μας, η δήθεν αριστερή κυβέρνηση τα έχει ξεπεράσει. Αντί να κάτσει να βρει λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην επιχειρηματικότητα , ώστε να δοθεί το φιλί της ζωής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ασχολείται με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της.

Login to post comments
Σχετικά με το άρθρο
Με τον τίτλο «Δεύτερη ευκαιρία» στα νοικοκυριά, στις βιώσιμες επιχειρήσεις και την οικονομία, παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία την πρότασή της για τα...
Περισσότερα...
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες όπως της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων...
Περισσότερα...
Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσονται για τις τράπεζες οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει κόκκινα δάνεια που ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ,...
Περισσότερα...
Βάσει του νόμου Κατσέλη μπορούμε να εξασφαλίσουμε μεταξύ άλλων και χαμηλή δόση προς όλες τις τραπεζικές οφειλές, πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά...
Περισσότερα...
Top