webtv
WEB TV VIDEO
Δευτέρα 06.11: Δείτε το δελτίο των 16:30
  • ΕΛΣΤΑΤ: Οι Ελληνες το 2016 έχασαν εισόδημα 2,7 δισ. ευρώ.
  • Bloomberg: Σε σημείο καμπής η Ελλάδα -Θετικό σήμα από τα ελληνικά ομόλογα.
  • Handelsblatt: Σπάνια θα έχει πάει στο Eurogroup τόσο χαλαρός ο Τσακαλώτος.
ΕΠΟΜΕΝΟ LIVE
Δευτέρα 06.11: Δείτε το δελτίο των 19:30
Πλήρης ενημέρωση για την "Κοινωνία των Κόκκινων Χρεών" και την οικονομική επικαιρότητα.

Κώστας Ζαχαριάδης: Απομείωση στα «κόκκινα» δάνεια με δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη

07 Φεβ 2017
 Κόκκινα δάνεια
Ο Kώστας Ζαχαριάδης αναφέρεται στην ανάγκη για διάλογο των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, απέναντι στο γκρίζο μέτωπο του λαϊκισμού και του εθνικισμού, που γεννάει η οικονομική κρίση.
  • Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μιλάει στο «Κόκκινο Δάνειο» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μέσα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και  την ανάγκη για επανεκκίνηση της Οικονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

O Kώστας Ζαχαριάδης αναφέρεται στην ανάγκη για διάλογο των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, απέναντι στο γκρίζο μέτωπο του λαϊκισμού και του εθνικισμού, που γεννάει η οικονομική κρίση:

«Μιλώντας για τα «κόκκινα» δάνεια, δεν θα ήθελα να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, γιατί αυτά τα θέματα σχετίζονται με τις ζωές ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας, είναι πολύ λεπτά ζητήματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή, γιατί πολλές φορές βλέπουμε διάφορους να βγαίνουν στα media, να λένε ανοησίες και να δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου σε εξοντωμένους και φοβισμένους πολίτες.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι την προσεχή περίοδο θα έρθει προς ψήφιση η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οι συναρμόδιοι υπουργοί εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Προσπαθούμε να πάρουμε τα θετικά παραδείγματα από ανάλογες διαδικασίες οι οποίες έχουν συμβεί στο εξωτερικό , ώστε αυτό το σχέδιο με την απομείωση των «κόκκινων» δανείων που συνδέεται άμεσα με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας να πετύχει και να μην κάνουμε μια τρύπα στο νερό ή να κουκουλώσουμε το πρόβλημα όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις , αφήνοντας αυτή τη βόμβα στα χέρια τα δικά μας.

Ώθηση στη λύση για τα «κόκκινα» δάνεια με ποσοτική χαλάρωση και έξοδο στις αγορές

Η ποσοτική χαλάρωση, η έξοδος στις αγορές, η ανάπτυξη, οι προοδευτικές συμμαχίες θα λύσουν τα "κόκκινα" προβλήματα

Με αυτή την έννοια και με αίσθημα ευθύνης νομίζω ότι η ολοκλήρωση αυτού του ζητήματος, σε συνδυασμό με την διαδικασία της χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης και την επιτάχυνση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και ροές από το πακέτο Γιούνκερ, τη μεγάλη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ και άλλες έκτακτες χρηματοδοτικές δράσεις όπως π.χ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που πρόσφατα ανακοίνωσαν επενδύσεις στην Ελλάδα, μπορούν να βελτιώσουν και το επίπεδο της καθημερινής οικονομικής στάθμης των πολιτών και τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και να γίνουν το εφαλτήριο για μια δυναμική ανάκαμψη.

Οι πολίτες και τα δημοκρατικά media πρέπει να σταθούν απέναντι σε μια διαδικασία μικροπολιτικής κινδυνολογίας που βλέπουμε να αναπτύσσεται πολλές φορές στο όνομα εφήμερων, μικροπολιτικών, παραταξιακών κερδών. Αυτό κάνει κακό και στη δημοκρατία μας και στο πολιτικό σύστημα και κάνει κακό προφανώς και στην ψυχολογία των πολιτών.                      

Για τα δάνεια πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος αλλά η δίκαιη λύση

Σε σχέση με την προστασία των πιο αδύναμων, θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε, ότι ο νόμος Κατσέλη είναι σε ισχύ για την επόμενη διετία και ότι προφανώς σε συνθήκες κρίσης, οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται είναι ανά ένα χρόνο, ανά δύο χρόνια και μετά έρχεται μια αναθεώρηση του πλαισίου με βάση την επιτυχία ή την αποτυχία του.

Με αυτή την έννοια οι πολίτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν με βάση το χρονικό ορίζοντα που έχει μπροστά της αυτή η διαδικασία για τα «κόκκινα» δάνεια. Η επίλυση του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος , η δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να χαλαρώσει περαιτέρω τα capital control και να σχεδιάσει μια καταρχήν μικρή έξοδο στις αγορές θα δώσει δυναμική επίλυσης σε όλα τα ζητήματα αυτής της φύσης.

Χρειάζεται πραγματικά να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες και τις θετικές εγκυκλίους που φτάνουν αυτές τις μέρες και έχουν ψηφιστεί από το τραπεζικό σύστημα, π.χ ότι οι ελεγκτικές εισπρακτικές εταιρείες δεν μπορούν να ενοχλούν σε ημερήσια βάση τους ανθρώπους που χρωστούν, μια σειρά διαδικασιών που προστατεύουν τον καταναλωτή και να στήσουμε ένα τείχος στην τρομοκρατία και την τρομολαγνεία, να δούμε το πραγματικό πρόβλημα , πως θα το αντιμετωπίσουμε και να μην τερατολογούμε.

Αξιολόγηση: Το «γρήγορα» δεν μπορεί να καταστρέφει την ανάκαμψη

Η αντιπολίτευση μας κάνει κριτική και μέσα από τα «κόκκινα» δάνεια, για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση. Όμως γνωρίζετε, ότι εδώ και καιρό ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ελληνική πλευρά αλλά και η πλευρά των λογικών -εντός ή εκτός εισαγωγικών -στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης επιδιώκει την έγκαιρη ολοκλήρωση των εκάστοτε αξιολογήσεων ώστε ο χρόνος για τη χώρα που είναι πολύτιμος να μην χάνεται.

Όσον αφορά την 2η αξιολόγηση , η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τα 77 από τα 80 προαπαιτούμενα και είναι έτοιμη με την διαδικασία των αμοιβαίων υποχωρήσεων να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Αυτό όμως που θα πρέπει να συμφωνηθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να είναι κάτι το οποίο θα καταστρέφει τις μεσοπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, διότι όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ομολογούν ότι το 2017 πρέπει να είναι ένα έτος ισχυρής ανάκαμψης της οικονομίας και το 18 και το 19 αθροιστικά να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα τμήμα του εδάφους που χάθηκε από το 2008 μέχρι το 2015.

Με αυτή τη λογική δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όπως-όπως, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα με ένα βιώσιμο σχέδιο για την κοινωνία και την οικονομία κι αυτό πιστεύω ότι μπορεί να συντελεστεί προλαβαίνοντας και το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και πιάνοντας όλους τους μακροοικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Χωρίς νέα μέτρα μπορούμε να συζητήσουμε πως θα πιάσουμε τους στόχους μετά το 2018

Από το ΔΝΤ, επαναφέρουν μια φιλολογία για το αφορολόγητο ή τις συντάξεις. Για μας τα ζητήματα της φορολογικής και ασφαλιστικής μεταρρύθμισης έχουν κλείσει την άνοιξη του 2016 κι έχουν κλείσει με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όπου και το ΔΝΤ μετείχε με το στάτους του παρατηρητή. Μάλιστα τότε ολοκληρώνοντας την διαπραγμάτευση χαρακτηρίστηκαν από τους θεσμούς ως σημαντικές και βαρύνουσας σημασίας μεταρρυθμίσεις.

Με αυτή την έννοια δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να ξανανοίξουμε αυτά τα κεφάλαια. Προφανώς εμείς θέλουμε να είμαστε φερέγγυοι στην υλοποίηση των στόχων που θα τεθούν και μετά το 2018. Μπορεί να υπάρξει μια συζήτηση ώστε χωρίς να πάρουμε νέα μέτρα η Ελλάδα να ποσοτικοποιήσει όλες τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες μπορεί να κατορθώνει να πιάνει τους στόχους που άλλωστε και το 2015 και το 2016 κατάφερε όχι απλώς να τους πιάσει αλλά να τους ξεπεράσει κιόλας.

Νέα μέτρα για μετά το 2018 θα υπονόμευαν την ανάπτυξη

Χωρίς να λέω ότι τα πράγματα είναι εύκολα ή ότι ο δρόμος είναι ρόδινος, νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία χωρίς νέα μέτρα διότι η πιθανότητα λήψης μέτρων υπονομεύει την αναπτυξιακή διαδικασία και την διαδικασία ανασυγκρότησης του παραγωγικού και του κοινωνικού μοντέλου διότι προσθέτουν νέα υποθετικά βάρη τα οποία επηρεάζουν αρνητικά και την ψυχολογία της αγοράς και προφανώς των πολιτών.

Όσοι ρητά υπηρετούν το στόχο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας πρέπει να μην τον υπονομεύουν με τέτοιες προτάσεις και μετά να μιλάνε για εκλογές.

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένες και πρέπει να γίνουν το 2019 με την χώρα να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το 3ο πρόγραμμα το οποίο πρέπει να είναι και το τελευταίο.

Για να είναι το τελευταίο θα πρέπει να δουλέψουμε και να επιταχύνουμε τους επόμενους 18 μήνες ώστε να μην βρεθεί όχι η κυβέρνηση ή τα κόμματα σε περιπέτεια, αλλά η χώρα. Οκτώ χρόνια στα μνημόνια και στην επιτροπεία παραείναι πολλά κι αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά και τις δυνάμεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίες με ένα αυτισμό και με ένα πολιτικό τυχοδιωκτισμό γνωρίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν από τον εκτροχιασμό του 3ου προγράμματος ζητούν –με τον τρόπο που ζητούν-την επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας.

Οι πληγές των μνημονίων θα κλείσουν με δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη

Αντίθετα, εμείς την δίκαιη, βιώσιμη ανάπτυξη την θέλουμε για να ανακουφίσει τις μεγάλες πληγές που άφησε πίσω της αυτή η μεγάλη περίοδος μνημονιακής κρίσης και καταστροφής αλλά και οι παθογένειες οι οποίες πολλά χρόνια πριν τα μνημόνια οδήγησαν στη χρεοκοπία της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτικού συστήματος.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια δημοκρατική επανεκκίνηση και προφανώς παλεύοντας συντονισμένα πλατιά τμήματα του ελληνικού λαού θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.                    

Ανάπτυξη και δημοκρατία για να μην μείνει η Ευρώπη στον «νάρθηκα»

Στην «μεγάλη εικόνα» και για την ελληνική αξιολόγηση, έχουμε μία προφανή σύγκρουση μεταξύ των προοδευτικών και των συντηρητικών αντιλήψεων στην Ευρώπη, οι πρώτοι μέσα στους οποίους αθροιζόμαστε κι εμείς, λένε ότι η ΕΕ και η Ευρωζώνη πρέπει να βρουν και να χρησιμοποιήσουν περισσότερα αναπτυξιακά εργαλεία, ώστε η ευρωπαϊκή Οικονομία να μπορέσει να πάρει τα πάνω της και να ξεπεράσει την ιταλική τραπεζική κρίση, να δει κατάματα το φαινόμενο του Βrexit και των επιπτώσεών του, να μπορέσουν να αμβλυνθούν τα χάσματα και στα μακροοικονομικά αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών μεταξύ Βορρά και Νότου.

Και υπάρχει βεβαίως και η συντηρητική αντίληψη η οποία ηγεμονεύει από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα στην Ευρώπη (παρά τα θετικά βήματα όπως είναι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης), η αντίληψη που λέει «δημοσιονομική σκληρότητα, πειθαρχία, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί», χωρίς να λαμβάνονται όμως υπόψη παράμετροι σημαντικοί για την οικονομία και την κοινωνική βιωσιμότητα όπως για παράδειγμα το ύψος της ανεργίας, των επενδύσεων, η ποιότητα του κοινωνικού κράτους κ.ο. κ . Είναι η αντίληψη που θέλει να παραμείνει η Ευρώπη στο «νάρθηκα».

Δημοκρατική επανεκκίνηση στη δύση απέναντι σε εθνικισμούς και λαϊκισμούς

Ο χρόνος και για τη χώρα αλλά και για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη είναι πολύτιμος και δεν κυλά γραμμικά όπως τον αντιλαμβανόμαστε. Κυλάει με γεωμετρική πρόοδο διότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον κυκεώνα τριών απανωτών κρίσεων, στην Οικονομία, το προσφυγικό και την ασφάλεια και δεν μπορεί να είναι απολύτως προβλέψιμος ο οδικός χάρτης μέσα από τον οποίο θα επιλύονται αυτά τα προβλήματα.

Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει μόνο πολιτικό πρόβλημα , αντιμετωπίζει ένα βαθύ δομικό πρόβλημα.

Για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα θα πρέπει όσοι είμαστε στη γενιά των λεγόμενων ευρωπαϊστών , προοδευτικοί και συντηρητικοί να συζητήσουμε μία νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική στην κατεύθυνση της άρνησης των ανισοτήτων και της βιωσιμότητας κοιτώντας τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες που συγκρότησαν την Ευρώπη πριν από πολλές δεκαετίες, όταν τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Όταν δεν κερδίζουν οι δημοκρατικές , αντισυστημικές φωνές, δυστυχώς αυτό το κενό μπορεί να έρθει να καλυφθεί από τα σκοτεινά συμφέροντα τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορούν να κερδίζουν έδαφος αυτή τη στιγμή διεθνώς.

Συμμαχία με τους σοσιαλιστές και τους πράσινους απέναντι στην φαιά Ευρώπη  

Αναφορικά με τις καλές σχέσεις που έχει η κυβέρνησή μας με τους σοσιαλδημοκράτες και με συγκεκριμένα κράτη υπάρχουν δύο ζητήματα: το πρώτο άπτεται των πολιτικών σχέσεων μεταξύ των πολιτικών οικογενειών: Η κυβέρνησή μας που είναι μια πλατιά προοδευτική αριστερή κυβέρνηση επιδιώκει να έχει καλύτερη επικοινωνία με τη δύναμη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και τους Ευρωπαίους Πράσινους ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια πολιτική συμμαχία και να μετατοπίσουμε τον άξονα προς τα πιο δημοκρατικά, πιο αριστερά, διότι υπάρχει ο κίνδυνος αναβίωσης των γκρι και των μαύρων δυνάμεων στην Ευρώπη και γι αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να συνομιλήσουμε ακόμα και με τους συντηρητικούς.

Ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο είναι μείζονος σημασίας είναι οι διακρατικές σχέσεις, εκείνες που συναρτώνται πέραν των πολιτικών οικογενειών. Η πρωτοβουλία που πήρε ο πρωθυπουργός στα τέλη Αυγούστου του 2016 να συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς του ευρωπαϊκού νότου είναι μείζονος σημασίας, πέραν από τον πολιτικό συμβολισμό και συσχετισμό που ανταποκρίνεται σε μια εικόνα, ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι προοδευτικοί.

Θα βλέπαμε θετικά την αυτοκριτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ

Για το αν υπάρχει στην Ελλάδα πιθανότητα ευρύτερης σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων νομίζω ότι τα πάντα θα πρέπει να καθορίζονται από το πλαίσιο της προγραμματικής συνάντησης των πολιτικών χώρων.

Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να συζητήσουμε σοβαρά και προγραμματικά , να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε, που θα συγκλίνουμε και που θα μαλώνουμε κι αυτό θα μας κάνει όχι σώνει και ντε να συγκυβερνούμε ή να συνεννοούμαστε, θα μας κάνει να έχουμε ένα πιο δημοκρατικό και φυσιολογικό διάλογο που θα κάνει καλό στη χώρα γενικώς, καθώς θα βελτιώσει τα επίπεδο της δημοκρατίας και άρα της ασκούμενης πολιτικής.

Ένα κόμμα το οποίο στις τελευταίες εκλογές πήρε 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και να ενδιαφέρεται για όλες τις εξελίξεις στο δημοκρατικό φάσμα των πολιτικών δυνάμεων. Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την κινητικότητα που υπάρχει με την πρωτοβουλία Ραγκούση-Διαμαντοπούλου και τις ανακατατάξεις που πιθανόν να υπάρξουν στο «Ποτάμι» ή στη Νέα Δημοκρατία. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα σαν μια δύναμη της Αριστεράς είναι να ομαλοποιηθεί ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δυνάμεων και ο καθένας αυτόνομα να προσδιορίσει τη θέση του απέναντι στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Θα βλέπαμε θετικά για παράδειγμα , εάν ο χώρος της κεντροαριστεράς, ο χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε μια αυτοκριτική στη διαδρομή την κοινή από το 2012 μέχρι το 2015 ως συνεργαζόμενη δύναμη με τη Ν.Δ και ξεκινούσε ένα διάλογο πολιτικό, προγραμματικό και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Άρα πέρα από το ζήτημα των προσώπων έχε μεγάλη σημασία να συζητήσουμε προγραμματικά και πολιτικά καθώς όπως γνωρίζετε οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, κάτι το οποίο δυστυχώς ήταν θέση και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά δεν το υπερψήφισε στο κοινοβούλιο, φοβούμενη ότι εμείς με κάποιο κόλπο θα πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2016. Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Γενάρη του 20167 και οι εκλογές προγραμματίζονται για το 2019. Νομίζω ότι αυτή η εσφαλμένη εντύπωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν θα εμποδίσει τη συνέχιση ενός διαλόγου που πρέπει να γίνει με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα.        

Οι πολιτικές εξελίξεις που θα έχουμε από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο του 2017 θα είναι ενδεικτικές για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης συνολικά. Η Ελλάδα και η κυβέρνησή μας, προφανώς, θα είναι στο στρατόπεδο και στο πλευρό των πολιτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη που θα επιδιώκουν την ατζέντα την προοδευτική, την ατζέντα τη δημοκρατική, την ατζέντα την αναπτυξιακή.

 

Video
Infographics
Κόκκινα Δάνεια: Κλειδί είναι το «πώς» και όχι το «πότε»
  • 23 Ιαν 2017
  • Web TV
  • 815 Views

Ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης διερευνά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα «κόκκινα» δάνεια μέσα στο σκληρό ροκ της αξιολόγησης και το ευρύτερο τοπίο της νέας εποχής Τραμπ.

Login to post comments
Σχετικά με το άρθρο
H έβδομη χρονιά της κρίσης μαστίζει τη χώρα κι ως αποτέλεσμα της αφόρητης δυσκολίας στη διακίνηση χρήματος καταγράφεται επιδείνωση των δεικτών που...
Περισσότερα...
 Στην παραδοχή ότι δεν υπάρχει καμία χώρα, το χρέος της οποίας να μην είναι βιώσιμο, προχώρησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario...
Περισσότερα...
Η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια από σήμερα για να μειώσει την ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα, ανέφερε σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής...
Περισσότερα...
Χαμηλώνει για μία ακόμη χρονιά ο πήχης των προσδοκιών για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Με την προοπτική ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης τον...
Περισσότερα...
Top